Tågluffa från Stockholm

Tåg är något som fascinerat människor ända sedan det första tuffande. Och trots att det nu finns mängder av olika sätt att färdas, så är det tågen som har flest beundrare. Kanske är det för att de, även om de är mer moderna nu, har kvar sin gamla charm. Det är något speciellt att åka tåg, att höra tuffandet. Det är något speciellt helt enkelt. 

Om man är en tågfantast så rekommenderas verkligen att en åker på en riktig tågresa. Och då menas inte en tågresa som innebär från a till b, utan att man verkligen tuffar runt långt och byter från tåg till tåg till tåg. Med andra ord kan man säga att resan är målet, och inte en specifik destination.

Vill en resa på en sådan resa bör man börja med att ta sig till Stockholm, vår huvudstad, och därifrån planera sin resa. Smart är då att man börjar sin resa med att bo på ett hotell som ligger centralt i Stockholm, runt city. Det är viktigt att bo centralt för att fokus ska ligga på själva tågresan och inte staden Stockholm. När man väl är i Stockholm kan man också börja planera hur resan ska gå till, och det är också därför du bör börja i Stockholm. Om du gör det kan du vara säker på att du kan ta dig överallt, eftersom Stockholm är en knytpunkt för tågtrafiken i Sverige.

Om du är intresserad av att tågluffa iväg en semester så är det helt klart någonting du ska göra, och om om du har en familj att övertala kan du använda dig av dessa argument:

  • Det är miljövänligt och klimatsmart
  • Det är mysigt och spännande
  • Det är socialt

Ge er iväg på en tågresa från Stockholm till var ni än vill nu till sommaren. Kostnaden blir inte mycket om ni använder er av Interrail,  men utbudet och upplevelsen blir däremot omätbar. Det är inte heller svårt att ta med sig barnen på semestern, läs mer om det här.