Upplev Örebro när du tågluffar

Att tågluffa har blivit allt mer populärt framförallt bland yngre då man får en frihet att åka runt och se många delar av Sverige, och världen, till en rimlig kostnad. I Sverige har vi utbrett tågnätverk vilket gör detta till det perfekta landet att tågluffa runt i och uppleva våra svenska pärlor. Ett ställe som är väl värt att spendera någon dag på är Örebro!

Upplev det vackraste Sverige har att erbjuda med städer såsom Stockholm, Malmö, Göteborg för att sedan ta dig och Örebro. I Örebro hittar du både mysig stad och härlig natur. Ett hotell i Örebro är enkelt att hitta då du exempelvis kan bo på vackra Elite Hotel med sköna sängar och ett perfekt utgångsläge för att upptäcka staden.

Att se och göra i Örebro

örebroGör som många andra och upptäck Örebro när du ska ut och resa med tåg.

”Örebro är en klassisk ”strosarstad”, perfekt att upptäcka till fots och från cykelsadeln, med det mäktiga Vasaslottet på sin holme i Svartån som absolut höjdare.” Så här förklarar Expressen staden Örebro!

I staden kan du njuta av både nöje och kultur utav världsklass. Vandra genom stadsparken, titta efter fåglar i naturreservatet Osen och besök konserthuset för att avnjuta underbar musik. Ett givet besöksmål i Örebro är slottet som tillhör ett av Europas vackraste slott. Slottet är en del av vårt kulturarv och är öppet för allmän beskådan för den som vill ta sig ett besök inne i huset.

Denna stad är perfekt för en dagstur där du tar en natt på ett mysigt hotell för att sedan fortsätta din resa uppåt eller neråt i landet med något av alla de tåg som stannar här!