Packa resväskan för en hemester!

Nu såhär vid årskiftet är det många som börjar planera inför semestern i sommar. En del tänker åka långt för att åtnjuta nya spännande vidder, men allt fler ser fördelarna med att göra en så kallad ”hemester”. En hemester innebär helt enkelt en semester inom landets gränser. Och varför då inte föra hemester norrut, och åka på fjällvandring!

Man behöver inte göra det komplicerat för sig för att åka på fjällvandring. Gillar du inte slit och släp med spritkök och sovsäckar? Ta tåget upp till Lappland och gör kortare dagsturer. Du slipper då proffspackningen med tält, sovsäck och mat, utan kan enkelt packa ner allting i en lättpackad väska. Cavalet resväskor är ett helsvensk bolag och är bra att packa prylarna med, som du sedan enkelt kan förvara på rummet på fjällstationen. Se till att ha med dig mumsiga nötter och stärkande choklad, och ät frukost, lunch och middag i fjällstationerna istället!

Att resa inom landets gränserpacka resvärkan och ta tåget norrut

Vindefjällen, Holmön, Strömsund. I SVT kan du läsa många fina tips på vart du kan resa på hemester till. I Svenska Yle resonerar man också för att hemestern är bra både för miljön, plånboken – men kanske finns det också en viss psykologisk vinst i det också. Att man kan uppskatta sitt ”närområde” (tågavstånd), så finns det något lite mer ”mindful” att uppskatta det vi har omkring oss med omnejd. Men faktum är att varje flygresa vi inte tar är ett steg närmre ett säkrare klimat i världen. Även om det varje människa kan göra är lite i förhållande till allt som måste göras.

Inte övertygad? Vad sägs om en härlig vandring i norra Padjelanta? Här kommer ett inspirerande inslag i en mycket trevlig skildring av en fjällvandring.

”Att försöka sig på att sammanfatta en fjällvandring är inte lätt, en vandring har så många ingredienser: små örter, höga fjälltoppar, vyer, uppförsbackar och utförsbackar, torra och hala spänger, gungande broar, lätta och svåra vad, tankar som kommer och går och inte minst tålamod. Alla måste ta eget ansvar för sina steg. Vi ville ju komma helskinnade tillbaka.”