Res coronasäkert i jul

Att åka tåg är ett bra resealternativ. Perioden kring jul är en av de tider på året då väldigt många personer reser med tåg. Under coronapandemin är det bra att planera sin resa på ett bra sätt och boka sina biljetter i tid.

”Eftersom det är populärt att resa med tåg under julen kan det vara en bra idé att resa en annan dag än de absolut populäraste dagarna för att undvika trängsel.”

Eftersom det är många som vill resa med tåg under julen är det en god idé att boka biljett i god tid innan avresan. Att köpa biljett med hjälp av en rabattkod kan ge dig en billigare resa. På grund av att det är många som vill resa med tåg har biljetterna en tendens att bli dyrare ju närmare jul vi kommer. I dessa tider då corona härjar i samhället kan en ombokningsbar biljett vara ett bra alternativ om du eller någon i resesällskapet blir sjuk. Under coronapandemin finns det ett begränsat antal platser som är bokningsbara på tågen på grund av smittorisken. Det är bra att ha i åtanke vid planering och bokning av biljett eftersom tågen vanligtvis brukar vara fulla med julfirare och packning.

Så reser du med avstånd till andra

Om du inte vill dela kupé med andra människor finns alternativet att boka en egen sovvagnskupé och om resesällskapet är på 4-6 personer kan en liggvagnskupé bokas som endast är för er. Ur smittosynpunkt kan det kännas otryggt att sitta bredvid en främling. På en del tåg finns det platskartor som visar vilka platser som är spärrade för bokning. Välj ett säte bredvid ett spärrat så får du sitta ensam. Eftersom det är populärt att resa med tåg under julen kan det vara en bra idé att resa en annan dag än de absolut populäraste dagarna för att undvika trängsel.