Tåg i alla ära – bila i Norrland

Botniska korridoren är främst en järnväg för tungt gods, men den är även mycket mer. Det är en näringskälla för många, och en viktig exportrutt för många naturtillgångar. Men vi tänkte fokusera på att Botniska korridoren faktiskt också är en vacker transportsträcka genom en stor del av Sveriges vackraste landskap. De som arbetar med att trafikera transportsträckan får se en hel del natur och vackra landskap när de framför godståget, men det är inte kört för alla andra heller. Vi tänkte tipsa om att ta bilen och semestra genom att bila i Norrland.

Sveriges natur har en hel del att erbjuda den semestersugne som vill uppleva friluftsliv, fiske, camping eller bara avkoppling i natursköna miljöer. Dock finns det en del att tänka på innan man ger sig ut på en långresa i bilen. Först och främst måste du ha en bil. Vi har där två val med rekommendationer. Antingen köper du en bättre bil som du tror håller för en ordentlig långresa. Eller så köper du en billigare begagnad bil som är lättare att mecka med och om den faller ihop av långresan är det ingen större förlust. Oavsett vilket kan du välja och vraka bland bilar på bilweb.se. Vi rekommenderar kända och vanliga bilmärken eftersom det är lättare att få tag i meckar och reservdelar ute på vischan, exempelvis är bilar från ford en bra rekommendation.

Förbered bilen för långfärd

Tänk på att vädret i de norra delarna av Sverige kan vara riktigt utmanande även för en god bil och erfaren bilförare under vinterhalvåret. Det viktigaste är du ser över bilen ordentligt inför långresan så att den är i gott skick och att du som ska köra är ordentligt utvilad. Allt som last, däck, lampor och att ha med sig rätt tillbehör är viktigt. Men ta inte vårt ord för det, läs istället en utförlig artikel om det i GP.