Tips för tågluff

Är tågfluff i Europa din stora dröm? Se till att packa väskan redan idag och ge dig ut för att upptäcka vackra vyer. Med en lätt väska och laddad kamera kommer du att få en upplevelse att minnas för alltid.

Något som är riktigt populärt idag är att tågluffa runt i Europa. Det är en semesterresa som helt enkelt aldrig blivit omodern. Idag är det dock inte bara äventyrliga ungdomar som reser runt utan även vuxna och barnfamiljer. Att tågluffa är ett miljövänligt och säkert sätt att ta sig runt i Europa. Dessutom får du se riktigt vackra vyer längs vägen. Med en bra resväska, sköna kläder, pengar och pass kommer du kunna resa omkring fritt över Europas landgränser. Det finns många fina järnvägar att resa på och att tågluffa ger garanterat minnen för livet.

Missa inte dessa bergsvyer

När du reser runt i Europa finns det vissa järnvägar du absolut inte vill missa att resa på. Hoppa på Arctic Circle train som går ända från Narvik i Norge till Stockholm. Under de kalla månaderna täcks fjällen med snö och under sommaren är ljuset mjukt över vidderna. För andra vackra fjällvyer får du inte missa att åka tåg genom Tyskland, Schweiz och Österrike. Ta tåget från Hamburg till Innsbruck, Tyrolen och Wien. Bästa vyn ger dock tåget Bernina Express som går från Chur till Tirano i Italien. Här kommer du åka igenom 50 tunnlar och över 200 broar.

Att packa ner i väskan

När du tågluffar kan du välja mellan att ha en resväska eller en ryggsäck. En resväska må ge dig väl vikta kläder men en ryggsäck är enklare att släpa runt på. Packa ner få ombyten kläder och tvätta istället oftare så får du ett lättare bagage. Glöm inte att packa ner en kamera med extra batteri, en dagbok för att skriva ner dina upplevelser och spel för att fördriva tiden.